Ferie og sygdom

Hvis du ønsker at holde ferie eller er syg, skal du give jobcentret besked.

FAQ: Ferie og sygdom

Vis alle

Hvordan melder jeg ferie?

Hvis du skal holde ferie, skal du melde det senest 14 dage før afholdelse på jobnet.dk – men registrer gerne ferien, så snart du ved, at du skal holde den. Så undgår du at få en frist til at booke et møde eller blive indkaldt til samtale i jobcentret på et tidspunkt, hvor du egentlig vil holde ferie.

Som udgangspunkt kan du nemlig ikke holde ferie, hvis du allerede er indkaldt til samtale eller andre aktiviteter med tilknytning til jobcentret eller a-kassen.

Hvad gør jeg, hvis jeg er blevet syg?

Hvis du bliver syg, skal du sygemelde dig på jobnet.dk. Hvis du har en aftale med os, får vi automatisk besked og aflyser din samtale. 

Har du en tidlig aftale, kan du også ringe ind til os for at sygemelde dig på 82 56 56 82 allerede fra 08.00. 

Er du i gang med et forløb? 

Er du tilknyttet et forløb i jobcentret eller én af vores samarbejdspartnere (anden aktør), skal du sygemelde dig på jobnet.dk og enten kontakte jobcentret på 82 56 56 82 eller din private leverandør - medmindre andet fremgår i indkaldelsen til dit forløb.

Du kan ringe til jobcentret for at sygemelde dig fra 08.00-16.00, onsdag og fredag 08.00-15.00. 

Er du i praktik eller løntilskud?

Er du i virksomhedspraktik eller løntilskud, skal du sygemelde dig ved virksomheden og på jobnet.dk.

Læs mere om at være sygemeldt som ledig

Hvad gør jeg, hvis jeg har barn syg?

For at modtage dagpenge, skal du stå til rådighed. Dit barns sygdom eller manglende mulighed for børnepasning er derfor ikke en gyldig grund til at aflyse et møde i jobcentret eller deltagelse i et forløb.