Øvrige a-kasser

Læs hvordan første samtale i jobcentret foregår, hvis du er medlem af andre a-kasser end Akademikernes, Magistrenes, CA og AJKS.

Du bliver automatisk inviteret til første samtale i jobcentret. Det sker typisk kort efter, at du har været til CV-samtale i din a-kasse.

Læs mere om, hvordan du forbereder dig til første samtale her på siden.

Forbered din profil på Jobnet

For at få mest ud af samtalen er det vigtigt, at du har forberedt dig inden. Det gør du ved at forberede disse punkter inden første samtale i jobcentret. 

 1. Upload 1-2 jobs til din joblog, som du vil søge
  Vi skal under samtalen aftale 1-2 jobs, du vil søge den næste tid. Har du nogle jobs i kikkerten, er det vigtigt, at du registrerer dem i jobloggen inden samtalen. Husk at jobbene skal vise bredden i din jobsøgning.
   
 2. Udfyld ”Faglig profil” og ”Faglige kvalifikationer”
  Du kan ud fra oplysningerne blive matchet til et potentielt job, en virksomhedspraktik eller et løntilskud.  
   
 3. Tilføj 3 stillinger under ”Jeg søger job som”
  Det er vigtigt, at du fra start breder din jobsøgning ud. Mindst én af stillingerne bør derfor være en titel, hvor der ikke er krav om en akademisk baggrund. Sørg for at stillingerne er realistiske, og find evt. inspiration på Arbejdsmarkedsbalancen.

Det er en god idé også at...

Opdatere din mail og telefonnummer

Du kan opleve at blive kontaktet med kort varsel, og derfor er det vigtigt, dine oplysninger er opdaterede.

Husk: Vi ringer med skjult nummer fra Jobcentret.

Registrere kommende ferie og andet fravær

Du skal i løbet af din ledighedsperiode deltage i et vejledningsforløb, og vi aftaler typisk detaljerne under de første samtaler i jobcentret. Har du planlagt ferie eller andet fravær, er det derfor en god idé at registrere det i Jobnet inden samtalen.

Tilmelde dig SMS-service og Nem-SMS

Det er en god idé at tilmelde dig SMS-service på Jobnet, så du får en SMS, når der er information til dig fra Jobnet. Tjek også, at du er tilmeldt Nem-SMS gennem Borger.dk, for at Jobnet kan sende dig beskeder. 

Husk: Tjek stadig Jobnet mindst én gang om ugen, da du kan opleve, at du ikke får en SMS om alt. Det er dit ansvar at holde dig opdateret. 

Du vil efterfølgende få samtaler i afdelingen for akademikere

Hvis du skal til flere samtaler i jobcentret, vil de efterfølgende samtaler foregå i en anden del af jobcentret, som er målrettet dagpengemodtagere med en akademisk baggrund.

Til den tid vil vi også aftale detaljerne om tilmelding til et vejledningsforløb. Du kan forvente at starte i forløbet efter 3-6 måneders ledighed.

Din a-kasse kan være med

En konsulent fra din a-kasse kan være med til første samtale i jobcentret for at give ekstra sparring på din jobsøgning. Hvis du ikke ønsker det, skal du selv meddele det enten til din a-kasse, på Jobnet eller til jobcentret.