Corona og jobsøgning

Corona giver forskellige udfordringer - både i forhold til jobsøgning og jobmarked. Læs vores bedste råd til, hvordan du kan komme igennem med jobsøgningen lige nu.

Kontakt os - vi er klar med rådgivning

Har du brug for gode råd til din jobsøgning, kan du booke tid til personlig sparring over telefonen i Det Akademiske Hjørne. Her kan du fx få ideer til, hvordan du imødekommer de udfordringer, som Corona giver i din jobsøgning.

Hvordan ser jobmarkedet ud? 

Selvom Corona-situationen har påvirket arbejdsmarkedet, er der stadig mange ledige job – også for akademikere. Mange bliver slået op, og du kan med fordel kombinere din søgning på opslåede stillinger med uopfordret kontakt

Konsulenternes bedste råd til jobsøgning under Corona

Konsulenterne i Jobcenter København - Afdelingen for akademikere giver her deres bedste råd til, hvordan du kan få det bedste ud af jobsøgningen under Corona: 

Hvad med en virksomhedspraktik i Herning?

Lige nu kan virksomhedspraktikker kun foregå digitalt – Det kan du bruge til din fordel, da du ikke behøver begrænse dig af den geografiske afstand. Der ligger fx mange spændende virksomheder i Jylland, som har godt gang i produktionen på trods af Corona.

Få Corona på CV’et

Se Covid-19 som en samfundsmæssig opgave, byd ind på stillinger i Corona-taskforce, pode-stillinger mv., også selvom stillingerne ikke er på AC-niveau. – det er godt for dit CV.

Skab struktur i din hverdag

Lav et skema over dagens og ugens opgaver, så dag- og aftentimer ikke flyder sammen. Husk også at holde fri og planlæg noget festligt en gang eller to om ugen, som du kan se frem til – det giver glæde og god energi.

Prøv nye brancher

Hvis du på forhånd ved, at din branche har lange udsigter til igen at kunne ansætte, kan du med fordel tænke dig selv ind i nye sammenhænge: Kig ind i brancher, der har måske bare en snært, af det du drømmer om at arbejde med, og grib i det. Hvis du er i tvivl om, hvad du kan og vil nu, så tal med os i Karrierecentret – vi er her for at hjælpe dig.

Tag ud i den friske luft, brug kroppen og få nogle endorfiner i gang

Prioriter at lægge en fast gå- eller løbetur ind hver dag i dit ugentlige skema som en del af din jobsøgning. Det gør godt for sjæl og krop at komme ud. En god gå- eller løbetur kan også bidrage med at få rystet hovedet og tankerne, så du kan komme godt videre med dine planer - fx jobsøgning.

Vær klar til næste genåbning

Kig fremad og gå i dialog med virksomheder omkring fysiske praktiker, når samfundet åbner op igen. Så er du på forkant og har nogen at hive fat i, når samfundet åbner endnu mere op igen.

Netværk på afstand

Brug tiden til at netværke over telefonen og på de sociale medier med virksomhederne og med personer, som kan være gode kontakter. Det er også en mulighed at aftale Walk & Talk. Det er nemlig et godt alternativ til online møder, at man kan mødes ude i fx en park, og tager mødet med afstand, men har et fysisk møde.

Bevar roen – der er lys

Bevar roen. Tro på projektet. Du kommer i arbejde igen. Det handler om at finde et match – og der er lys for enden af tunnelen. Smitten er nedadgående, og vacciner er på vej. En åbning af samfundet er på vej.

Brug de digitale tilbud 

Lige nu er der rigtig mange online tilbud til jobsøgende. Vi har valgt nogle af de bedste ud her. Tjek også, hvad din a-kasse tilbyder under Corona-situationen. 

Gode digitale tilbud