Praktik som energibooster og vej til job

Lise har været i virksomhedspraktik i Københavns Kommune som virksomhedskonsulent. Lise valgte at gå i en praktik, fordi hun gerne ville skifte retning i sit arbejdsliv og opnå erfaring fra en kommune. Nu har hun fået nyt job.

”Jeg har arbejdet mange år som head of operations i forskellige NGO’er efter min uddannelse som produktdesigner. Det har været nogle fantastiske jobs, men jeg ville gerne noget andet. Jeg ville arbejde med ledige borgere, og derfor gik jeg ret målrettet efter at få en praktik i Københavns Kommune,” fortæller Lise.

”Virksomhedspraktikken har givet mig et energiboost. Jeg havde været ledig i godt et år, og jeg havde ikke været til jobsamtaler i et godt stykke tid. Mens jeg har været i praktik, så har jeg været til fire jobsamtaler, og den ene førte til mit nye job,” fortæller Lise.

Lise begynder snart i et job som administrativ koordinator hos Forfatterskolen for litteratur og mental sundhed.

”Jeg skal arbejde med forskellige administrative opgaver. Men med dette job får jeg også kontakt til psykiatrien og flere kommuner. På sigt vil jeg forhåbentlig kunne udvikle mig i en ny retning og fx kunne vejlede og undervise, så det er en vigtig trædesten for mig,” fortæller Lise.

Lise anbefaler andre kandidater at gå i en virksomhedspraktik og gøre sig klart, hvad formålet er.

”Jeg kan virkelig anbefale andre at gå i virksomhedspraktik. Det har løftet mig personligt men også fagligt. Og praktikken har været med til at få mig videre,” fortæller Lise, som også opfordrer til, at man som ledig kandidat benytter de tilbud jobcentret har.

Læs mere om praktik på her på Akademikerguiden i 'Alt om praktik'.