Praktik gav Ida masser af erfaring, netværk og job

En virksomhedspraktik kan være en af vejene til at få erfaringer på cv’et som nyuddannet - og i bedste tilfælde kan det ende med et job. Netop det skete for Ida.

”Som nyuddannet er konkurrencen vanvittig hård, når man skal lande det første job. For man har endnu ikke de praktiske erfaringer at byde ind med. Derfor valgte jeg at komme i virksomhedspraktik”

(Ida Harder Nielsen, færdiguddannet fra RUC i Globale Studier i sommeren 2021)


Se praktikken som en reel jobmulighed

Kort efter Ida blev færdig på universitetet læste hun om en spændende virksomhedspraktik på Københavns Professionshøjskole:

”Det lød super spændende, og jeg så det som en god måde at teste mine kompetencer af på i praksis”, fortæller Ida. Hun sendte dem derfor en motiveret ansøgning og et målrettet cv: ”Måske lyder det lidt tosset at gøre så meget ud af en ansøgning til en praktik, men jeg tror måske, at det var med til at landende den”.


Praktik kan være hårdt arbejde

Ida gav den fuld gas i løbet af praktikperioden. Hun viste fx, at hun var villig til at byde ind på mange typer af opgaver – både store som små. Samtidig fik hun mulighed for at tage forskellige typer af interne kurser, som er gode at have med i bagagen fx certificering som arbejdsmiljørepræsentant.

”Det var hårdt arbejde. Specielt fordi jeg jo også skulle søge job efter arbejdstid”.

Men det gav pote. For da de fire uger var gået, tilbød Professionshøjskolen Ida en projektansættelse indtil sommeren 2022.


Ida fortryder ikke praktikken 

Ida kan derfor klart anbefale andre ledige at komme i praktik, for det kan være en god trædesten til et job.  

”Det er vigtigt, at man udvider sin horisont og måske også søger bredere end ens uddannelse. For uanset hvad, så løser man spædende opgaver og møder man interessante mennesker."

Mere for dig der er interesseret i virksomhedspraktik