CA, AJKS og Akademikernes A-kasse

Under første samtale vil vi tale om, hvad du kan forvente af dit forløb i jobcentret, og hvad vi forventer af dig.

Under første samtale i Jobcenter København vil vi bl.a. tale om din nuværende jobsøgning, dine forventninger til dit kommende job, og så vil du selvfølgelig blive introduceret til dit videre forløb. 

Vi vil bl.a. tale om

1. Søger du med geografisk og faglig bredde?

Der er mange fordele ved at søge med geografisk og faglig bredde. Udenfor hovedstadsområdet er der mindre konkurrence om de gode stillinger, og søger du fagligt bredt, kan du opdage nye potentialer i din jobsøgning.

2. Hvad er en god strategi?

Du får sparring på jobsøgningsstrategi og hører, hvad andre kandidater har gjort for at komme hurtigt i job. Det kan fx være praktik, uopfordret kontakt, et målrettet CV, netværk og virksomhedsforståelse. 

3. Evt. tilmelding til et vejledningstilbud

Lader jobbet vente på sig, vil du på et tidspunkt skulle starte i et vejledningstilbud – det, der også kaldes aktivering. Du kan forvente at skulle starte i et forløb efter ca. 3 måneders ledighed. Detaljerne afklares typisk i løbet af de første samtaler i jobcentret. 

Læs om vejledningsforløb

Forbered din profil på Jobnet

For at få mest ud af samtalen er det vigtigt, at du har forberedt dig inden. Det gør du ved at forberede disse punkter inden første samtale i jobcentret. 

 1. Upload 1-2 jobs til din joblog, som du vil søge

  Vi skal under samtalen aftale 1-2 jobs, du vil søge den næste tid. Har du nogle jobs i kikkerten, er det vigtigt, at du registrerer dem i jobloggen inden samtalen. Husk at jobbene skal vise bredden i din jobsøgning.

   
 2. Udfyld ”Faglig profil” og ”Faglige kvalifikationer”

  Du kan ud fra oplysningerne blive matchet til et potentielt job, en virksomhedspraktik eller et løntilskud.  

   
 3. Tilføj 3 stillinger under ”Jeg søger job som”

  Det er vigtigt, at du fra start breder din jobsøgning ud. Mindst én af stillingerne bør derfor være en titel, hvor der ikke er krav om en akademisk baggrund. Sørg for at stillingerne er realistiske, og find evt. inspiration på Arbejdsmarkedsbalancen.

Det er en god idé også at...

Vis alle

Opdatere din mail og telefonnummer

Du kan opleve at blive kontaktet med kort varsel, og derfor er det vigtigt, dine oplysninger er opdaterede.

Husk: Vi kan ringe med skjult nummer fra jobcentret.

Registrere kommende ferie og andet fravær

Du skal i løbet af din ledighedsperiode deltage i et vejledningsforløb, og vi aftaler typisk detaljerne under de første samtaler i jobcentret. Har du planlagt ferie eller andet fravær, er det derfor en god idé at registrere det i Jobnet inden samtalen.

Tilmelde dig SMS-service og Nem-SMS

Det er en god idé at tilmelde dig SMS-service på Jobnet, så du får en SMS, når der er information til dig fra Jobnet. Tjek også, at du er tilmeldt Nem-SMS gennem Borger.dk, for at Jobnet kan sende dig beskeder. 

Husk: Tjek stadig Jobnet mindst én gang om ugen, da du kan opleve, at du ikke får en SMS om alt. Det er dit ansvar at holde dig opdateret. 

Din a-kasse kan være med

En konsulent fra din a-kasse kan være med til nogle af de første samtaler i jobcentret for at give ekstra sparring på din jobsøgning. Hvis du ikke ønsker det, skal du selv meddele det enten til din a-kasse, på Jobnet eller til jobcentret.